KONYA / AKŞEHİR - Akşehir Şehit Özden Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

14. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASINDA TÜRKİYE 3. LÜĞÜ OKULUMUZUN

Millî Eğitim Bakanlığı koordinesinde, (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Vakfı, TİKA ve ACROME iş birliğinde 13-16 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen yarışmada, öğrencilerin hazırladığı projeler yarıştı.

"Göbeklitepe" teması ve "Ahi Can tarihin sıfır noktasında" sloganıyla  GAP Arena Spor Salonu'nda 4 gün süren yarışmalara, Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden 5 bin 425 öğrenci ve öğretmen, 2 bin 453 robot projesi katıldı.

03-11-2022

Şanlıurfa'da yapılan yarışmalarda; Gökhan ALDEMİR ve Erdem ÖZYÜCEL'in Danışmanlığında Elif Büyük, Sude Naz Şişman ve Aynur Başeğmez adlı öğrencilerden oluşan Akşehir Şehit Özden Çınar MTAL Robot Takımı ilk defa  katıldıkları  MEB Robot yarışmasında dereceye girdi.

Türkiyenin dört bir yanından ve yabancı ülkelerden katılan 135 Robotun yarıştığı "İleri Seviye Çizgi İzleyen" kategorisinde 3.lüğü Akşehir Şehit Özden Çınar MTAL aldı.

Yayın: 03.11.2022 - Güncelleme: 12.11.2022 21:26 - Görüntülenme: 363