GÜZELLİK HİZMETLERİ ALANI
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı eğitim programı öğrencilere temel bilimleri içeren bilgi beceriler, özel mesleki bilgi beceriler yanında, iletişim kurabilen, teknolojiyi kullanabilen, alanda kazandığı bilgi becerileri kullanarak üretim yapan, alanı ile ilgili olarak sektörün ihtiyaç duyduğu kalitede hizmet üretebilen, yaptığın işin kalitesinden sorumlu olabilen bireyleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır..
Öğrencilerimizin sektörle tanışma ve iş sahibi olma olanakları daha fazla olup, kendilerini bölümleri ile ilgili geliştirme imkanına sahiplerdir. Atölyelerimizde hijyenik estetik ve ekonomik şartlara uygun cihazlarımızla öğrencilerimize ulaşmayı hedefledikleri noktaya daha verimli olarak hazır olmalarını sağlıyoruz. Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılıdır ve bu süre içinde Temel bakım, Anatomi-Fizyoloji, Kozmetik, Temel Tasarım, El-Ayak bakımı, Saç kesim teknikleri Saç şekillendirme ve renklendirme, makyaj,cilt bakımı ve epilasyon dersleri ve diğer ortak dersler okutulmaktadır.
EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Meslek eğitimi, meslek liselerinin Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri alanında; kuaförlük ve güzellik uzmanlığı, cilt bakımı, makyaj ve epilasyon programında diploma verilmektedir.
Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler; kuaförlük ve güzellik bilgisi öğretmenliği bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi alıp öğretmen olabilirler.
Bunun yanı sıra meslek yüksekokullarının (ön lisans) programlarına devam edebilirler. Bu bölümler şunlardır
1.Kuaförlük 2. Cilt Bakımı ve Güzellik 3.Kozmetik Teknolojisi 4.Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
Meslek Yüksek Okullarını başarıyla bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde (lisans) de okuyabilirler. Bu bölümlerin; Kuaförlük, Cilt Bakımı ve Güzellik, Kozmetik Teknolojisi mezunları, Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliğine; bunun yanı sıra Kozmetik Teknolojisinden mezun olanlar Kimya ve Kimya Mühendisliğine; Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden mezun olanlar ise Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Ziraat Mühendisliği lisans programlarına devam edebilirler. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okulun da Eğitimlerine devam edebilirler. Ya da alanları ile ilgili fakültede alacakları lisans eğitimi sonrasında öğretmen olabilirler, ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilirler. Öğrenciler üniversite eğitimine devam ederken hem de para kazanma fırsatı bulabilirler
İŞBULMA İMKÂNLARI
Kuaförlük mezunu olan kişi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan halk eğitim merkezlerinde, mesleki eğitim merkezlerinde, meslek liselerinde, usta eğitici olarak görev alabilirler ya da Devlet, iş yeri açmak isteyen kişilere önemli ölçüde finansal kolaylıklar sağlamaktadır hibe (vb.)kendi iş yerini açabilirler. Çalışma alanı geniş bir meslektir, Kuaförlerin iyi bir gelir elde etmeleri ve son yıllarda kuaför ve güzellik salonlarının sayısının artması, bu mesleğe olan istemin göstergesidir. Bu meslekte yetişmiş elemanların, genelde kendi işyerlerini açmaları nedeniyle işsiz kalma olasılığı çok azdır.
Güzellik salonları, Kuaför salonları, Sağlık merkezleri ,Kozmetik sektörü ,Turizm sektörü, Hastane sektörü ,Spor merkezleri ,Masaj merkezleri ,Sinema-dizi setleri ,Televizyon stüdyoları ,Akşam Sanat Okulları ,Halk Eğitim Merkezleri çalışma imkanları vardır. Okulumuzdan mezun olurken dükkan açma belgesi verilmektedir. Bu sayede kendi işletmelerini hemen açabilirler. Güzellik elemanları, cilt doktorları ve fizyoterapistlerle çalışabildikleri gibi rehabilitasyon merkezlerinde de istihdam imkânı bulabilmektedirler. Ayrıca plastik cerrahi kliniklerinde ameliyat öncesi ve sonrası cilt bakımı, fizik tedavide masaj, güzellik uzmanlarının yaptıkları işler arasındadır.