T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / AKŞEHİR - Akşehir Şehit Özden Çınar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

 

 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

ALDIĞINIZ EĞİTİM , YETENEK VE TECRÜBENİZ KADAR ÖNEMLİ

Yiyecek ve içecek hizmetleri olan otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları, vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.

Mutfak alanında çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim öğretim sağlamak suretiyle konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektedir.  Bu amaçlar doğrultusunda öğrenciler;  İngilizce ,  Türk mutfağı, uluslararası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi gibi konularda bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. Eğitim sonucunda alanları ile ilgili iş ortamını iyi tanırlar ve iyi ilişkiler kurabilme yeteneğine sahip olurlar. Gelişen turizm hareketleri ile birlikte seyahat acentelerinde nitelikli insan gücüne ihtiyaç artmaktadır.

Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirilerek istihdam edilmesi sağlanmaktadır.

Mesleki eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler aşağıdaki alanlarda istihdam edilmektedir;

·         Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,

·         Pastanelerde,

·         Kurum mutfaklarında,

·         Kafeterya, bar ve restoranlarda,

·         Yemek fabrikalarında,

·         Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde,

·         Fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda, çalışmak üzere geniş iş imkânına sahiptir.

 

ÖZEL EĞİTİM YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretim Programı’nın amacı; hafif düzeyde zihinsel yetersizliği/otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerin alana ilişkin mesleki yeterliliklerini geliştirilmek, çalışma hayatına katılımlarını desteklemek ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır.

MESEM YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

Aşçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

24-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-202524-03-2025

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2018 - Güncelleme: 24.03.2025 14:01 - Görüntülenme: 2624
  Beğen | 8  kişi beğendi